Breaking News
Loading...
07 July 2009

Lebih Jauh Tentang IHSAN Dan Buah Pikiran

Tuesday, July 07, 2009
Wah basi tahu kalau posting tentang siapa IHSAN? kenapa sih nama blog ini Buah Pikiran IHSAN? Nah ini yang jadi sedikit mengganjal di hatiku. Karena about IHSAN dan impiannya mungkin dah ada atau kalau mau menjalin silaturahmi lebih, bisa kunjungi dan ADD profile saya di Friendster atau di FaceBook. kalau dulu saya pernah bercerita tentang perjalan blog ini dari waktu ke waktu dan pernah juga saya mengalami vakum ngeblog lebih dari 3 bulan! waw percaya? ya itulah perjalanan penulis blog ga' jelas ini. Tapi itulah kenyataanya.

Latar Belakang Buat Blog
Perjalanan setahun blog ini telah saya bicarakan dahulu coba kalau mau baca ulang saja :D. Lanjut. Blog ini lahirnya tanggal 19 Maret 2008 dengan tujuan utama yaitu untuk memasukkan data-data tugas kuliyah saya yang ada di flash disk supaya tidak terlupakan dan tidak hilang. dengan tulisan pembuka sebagai pengantar. Tapi di flash disk saya ada software-software yang telah saya koleksi saya masukkan juga ke blog ini beserta link downloadnya ikut juga nebeng di blog ini. Kemudia ada tulisan bagus tentang muhasabah diri dan jatuh cinta yang saya senang membacanya. walaupun dah banyak bertebaran dimana-mana tulisan itu, makanya saya kasih unknown author. Tapi seiring perkembangan blog ini, tujuan blog dah mulai berubah-ubah. Latar belakang sudah tidak menjadi patokan lagi.

Nama Buah Pikiran IHSAN
Nah nama ini masih ada hubungannya dengan latar belakang. ya iyalah kalau ga' ada hubungannya ya DITOLAK. Sebenarnya nama awal blog ini hanya Buah Pikran saja, tanpa IHSAN (ini nama saya :D) karena dulunya tidak hanya buah pikiran saya saja yang nebeng mentereng disini, tapi banyak tokoh-tokoh muslim yang saya gandrungi pemikirannya dan saya CoPas ke blog ini, klo ada linkbacknya, ya saya linkback, tapi kalau dari flash disk saya hanya beritahu siapa pemilik pemikiran itu. Biar ga' dibilang kalau saya main CoPas aja. Soalnya saya paling benci CoPas, tapi kalau terpaksa seperti ini, bukan terpaksa namanya, tapi keharusan untuk tanpa emngedit sedikitpun kata-kata yang dihasilkan para pemikir tsb.

Embel-embel IHSAN saya pasang setelah perenungan saya yang mendalam kalau yang namanya blogger itu harus original pemikirannya sendiri bukan dari orang lain atau ghost writter yang mereka bayar. Seperti cita-cita saya ingin menjadi blogger profesional yang benar-benar blogger, bukan ikut-ikutan atau hanya karena uang saja. Uang itu hanya efek samping kalau boleh saya bilang. Saya ingin tulisan saya original dan mencoba menjadi penulis yang baik dan teratur lewat sebuah blog yang mempunyai banyak anak ternak yang buanyak sekali :v tapi karena kebanyakan tips ngeBlog yang saya baca kalau mengganti-ganti title blog kebanyakan akan sangat dibenci google (entah benar apa tidak, newbie ikut aja), maka saya tidak jauh-jauh amat menggantinya. Saya tinggal tambah aja IHSAN dibelakangnya sekaligur nama yang saya pakai di dunia blogsphere untuk blog ini :x

Template Blog
Template saya ganti-ganti Sob, ini saja Magazine Template R 1.2 punya Kang Rohman yang telah di modif oleh Mas Bara yang saya minta HTMLnya, soalnya saya ga' tahu utak atik sejauh seperti ini, merubah besar kecil kolom, makanya saya minta saja :O Perubahan template juga banyak dilalui blog ini, coba baca di template yang pernah dipakai buah pikiran (masih bertitle Buah Pikiran). kok ganti-ganti?

Nah ini dia, saya sangat cepat bosan dengan satu template yang sudah berat loadingnya dan malas ngedit lagi untuk buang java script yang kebanyakan di kotak HTMLnya. dari pada capek-capek ngedit lebih baik kelayaban dulu nyari template yang gratisan, kan banyak? apa susahnya :D oh ya tipe template yang saya cari ga' sembarangan lho................... ada kriteria khusus yang eye cathing bagi saya. pertama, sidebarnya ada di kanan atau sidebar kanan lebih besar dari sidebar kiri. kedua, Di sidebar kanan, ada satu sidebar utama dan di bawahnya da dua d\sidebar lagi. Ketiga, loadingnya harus cepat! Keempat Ada footernya! waw. terus apalagi ya??????????????? nanti kuupdate lagi kalau ingat :O

Tema Blog
Tema gado-gado atau es campur, mau? he he he itulah tema blog ini, ga' jelas. Ketidakjelasan ini bukan karena kemauan tapi karena keadaan yang tak menentu dari saya yang sedikit banyak tergantung moody . Mau nulis apa aja, suka-suka saya dong. iya kan? tapi yang jelas kebanyakan isinya informasi dan opini kok seperti yang banyak saya tulis kalau daftarin ke direktori tertentu yang minta deskripsi blog. BINGUNG TAHU! isi aja sembarang sudah risiko punya blog gado-gado + es campur kaya gini. Lihat aja kategorinya. banyak kan? oya banyak yang ga' nyambung :d he he he he.

Blogwalking
Mulai mengenal dunia blogwalking sejak postingan tentang jatuh cinta pada mimpi. Saya tahunya komen dari blog ke blog dan lama kelamaan baru tahu fungsi shout mix yang sebenarnya, untuk blogwalking atau istilah agak bagusnya ya SILATURAHMI, dan di sinilah saya punya banyak teman baru khususnya blogger blogspot karena saya blogwalking dari satu shoutmix ke satu shoutmix yang lain, melompat-lompat dan terbang ke sana kemari mencari Sobat baru, huuuuuuuuuuuuuuuh, senangnya :z jadi ketagihan blogwalking deh.

Jumlah Blog update
ini jawaban dari pertanyaannya Sobat Borneo Wisata
kalau ditanya jumlah blog, hmmm banyak sih :D soalnya klo blogger.com, satu dasbor bisa buat banyak blognya dan saya punya banyak akun blogger, kebayangkan? tapi yang aktif tidak lebih dari 10 kok yang lain dah saya lepas dan update paling sebulan sekali :v capek. Kalau blog wordpress hanya beberapa saja dan status blog-blog tersebut hanya sebagai kelinci percobaan saja, soalnya masih mendalamai dunia self hosting dan wordpress, jadi kadang malah jadi dummy blog. maaf, hanya sebagai kelinci percobaan saja kok.

Monetize Blog? update
ini jawaban dari pertanyaan Sobat Kurosystem
Kalua berbicara tentang bisnis lewat blog, saya tidak terlalu berani, soalnya selama ini saya hanya mengandalkan blogsvertise saja. jadi, blog ini memang sering sebagai kelinci percobaan dan salah satunya postingan job review di blog ini yang suatu saat nanti akan saya fokuskan ke Buah Pikiran saya saja dan job review pakai blog yang lain.

Apalagi?
Apalagi? apalagi ya?

Ada yang mau bertanya? komen aja, nanti postingan ini saya update untuk menjawab pertanyaan Sobat :)

266 comments:

  1. Dah balik bos dari jalan-jalannya? gimana? lancarkan? kenalin nih blog baruku :d

    ReplyDelete
  2. siiip ihsan dan ruang nya....

    ReplyDelete
  3. Owh..seperti itu..

    Hmm..ikutan kontes juga?? Pesaing neh..

    hehehhehee...

    ReplyDelete
  4. akhirnya sobatku ini dah kembali... blognya sampean mantab sob.. keliatan rapi dan lodingnya gak lama.. sekali berpijak ingin kembali.. sucess for you..
    salam hangat sobat..

    ReplyDelete
  5. salam kenal..keep blogging and make money online aja..

    ReplyDelete
  6. Assalamu'alaikum ,salam kenal, Mas. waktu itu sudah pernah kemari tapi belum kenalan lebih jauh :P

    ReplyDelete
  7. Masih tetep oke kok bos, walau campar campur kayak gado-gado, yang gitu khan tambah heterogen, tambah menarik kok, coba aja

    ReplyDelete
  8. ;)) sama donk, blog aku juga campur campur, manis asam asin :D

    btw salam kenal ya...

    ReplyDelete
  9. Woooo.....Sejarah yang panjang
    Keep Blogging Sob :D

    ReplyDelete
  10. hhe...kapan ni mau ajarin saya nyari duit lewat blog? :D

    ReplyDelete
  11. Nulis di BLOG memang harus BEDA...., IDE boleh sama tapi cara penuangan ke benuk tulisan, masing2 punya cara yang ber BEDA-BEDA....

    Originalitas bukan melingkup soal ide, tapi cara jari menari...., cara pikiran berkelok dalam kata.....

    Mohon dimaafkan sobat...., tapi sponsor ads isinya bikin "risih" Sekedar sharing...Biar silaturahmi menjadi lebih indah.....

    ReplyDelete
  12. @ PRof. IjoPunkJUtee
    Sponsor ads yg mana bro? biar saya hapus atau ganti

    ReplyDelete
  13. ternyata sama awal ngeblognya untuk menuliskan data kuliah... sukses selalu bro ihsan! ;;)

    ReplyDelete
  14. Hehe..ternyata postingan blog toh,sukses dah buat mas...

    ReplyDelete
  15. Hehehe.. akhirnya mulai dibuka juga ruang sebenarnya, btw, punya berapa ruang di blogsphere sob?

    ReplyDelete
  16. @ Kurosystem & Borneo Wisata
    Jawabannya ada di update postingan di atas :D

    ReplyDelete
  17. wah.. banyak juga kumpulan blognya, saya hanya ada 3, ittupun 2 lagi gak pernah update lagi. hehehe

    ReplyDelete
  18. mampir boby, gmn UASnya?? sukses khan...

    IP turun semester nie.. huhft...

    ReplyDelete
  19. kadang ngeblog bosen juga ya hehehehehe kecanduan fb sih

    ReplyDelete
  20. mmmm mau nulis apa yach?? awalnya lam kenal dulu yach :)

    ReplyDelete
  21. Tapi saya juga mau ngucapin semoga ketika kembali lagy ke aktivitas blogging akan membawa ide2 fresh dan berbagi dengan kita2 disini kang.

    ReplyDelete
  22. Halo mas ihsan.. udah lama aku ga blogwalking..iya mas.. saya setuju dengan bagian anti copasnya.. anti copas harus dijadikan prinsip para blogger..

    Oiya mas.. ada yang kurang,
    Alamat, TTL, Hobi, Cita2, hehehehehehehehe

    ReplyDelete
  23. Warna Warni dunia ihsan..
    saya pikir baru saja membuat blog, ternyata kisah menarik perjalanan ngeblog :)
    udah berapa tahun ngeblog mas?

    ReplyDelete
  24. @ Danta
    Wah klo alamt, TTL, hobi dan cita2 bisa dilihat di FB saya atau FS saya atau bisa di posting About Me he he he :D

    @ AzzaaM
    Kalau saya ngeBlog sudah lebih setahun, tapi pernah vakum sebentar

    ReplyDelete
  25. salam.
    ikut bentar disini ya.
    mo ngasih info aja kalo blog beemountain dah online lagi cuma link nya pake yang ini. beemountain-adventure.blogspot.com
    trims ya ihsan.

    ReplyDelete
  26. selamat pagi sahabat setelah sekian lama aku off ngeblog kini ku datang kembali...salam hangat

    ReplyDelete
  27. @ BeeMouNTaiN & @ Bunga Raya
    Selamat datang lagi di blogsphere ;))

    ReplyDelete
  28. kalo perubahan ke arah yang baik itu bukan masalah kan bro, yang penting the show mas gogon halahh ngeblog must go on hihi...

    ReplyDelete
  29. wah, ngurusin blog aktif sepuluh biji? salut bener! saya miara dua blog aja udah kewalahan ngasi makannya hahah....

    ReplyDelete
  30. wah, lengkap banget informasi n sejarahnya mas. saya juga udah diaprove sama blogsvertise tapi kok ndak dapat-dapat tugas ya?

    ReplyDelete
  31. Wach kayaknya kita hampir sama mas

    saya punya banyak blog walo gak sebanyak mas Ichsan tapi yang saya urus sekarang cuma 1 atau 2 blog aja sich yang lain dah Wassalam :D

    ReplyDelete
  32. Lengkap abis mas.........salam kenal

    ReplyDelete
  33. Komplit pisan euy.... salam kenal dulu ah...

    ReplyDelete
  34. salam kenal nih dari blogger newbie

    just another newbie blog
    maseta.info adalah web portal untuk saling berbagi pengetahuan dan informasi terkini tentang joomla, blogger, internet, berita hot, foto artis, video lucu, free download mp3

    ReplyDelete
  35. I must say your blog is awesome. I have bookmarked your blog.

    ReplyDelete
  36. ihsan dan ruangnya boleh juga tuh,....
    keren dah pokonya,.

    ReplyDelete
  37. ane jg numpang transit di sini akhii, capek blogwalking terus

    ReplyDelete
  38. hujan2 gw juga numpang berteduh di blog keren ini aah sambil baca2 artikel

    ReplyDelete
  39. Looks interesting - Ye blog to superb hai mere brother

    ReplyDelete
  40. Auch anggap saja nee sbg curhat mas,dan ane tunggu aja post selanjutnya dan ane doain aja ngeblognya bisa onlen stabil lagi,dan lam kenal aja, ane tunggu kedatanganmu.

    ReplyDelete
  41. cerita yang seru dan menarik.
    tulisan Mas ihsan menarik dan bagus-bagus isinya.

    ReplyDelete
  42. Seperti kata Budi Putra, ngeblog itu gampang. yang susah berhenti ngeblog.. Happy blogging

    ReplyDelete
  43. hujan2 gw juga numpang berteduh di blog keren ini aah sambil baca2 artikel

    ReplyDelete
  44. TAPI KATANYA GONTA GANTI THEMA ITU BISA MENURUNKAN PAGE RANK LOH BRO
    BUKTINYA BLOG ANE..PR 3 JADI 2
    PR 2 JADI 0 `x(

    ReplyDelete
  45. this language is out of understandable. I will learn i or some body also give me suggestion how to convert it in english. bingo play live | Baby Gifts

    ReplyDelete
  46. ane jg numpang transit di sini akhii, capek blogwalking terus.tanks

    ReplyDelete
  47. Its very nice and informative post. Its very useful for those who are looking for these kind of information. Thanks for such nice info.

    ReplyDelete
  48. Salam kenal mas ikhsan semoga rejekinya di bisnis internet ini makin nambah :)

    ReplyDelete
  49. "blogger itu harus original pemikirannya sendiri"
    Yang ane SETUJU!!!:)

    ReplyDelete
  50. saya juga udah diaprove sama blogsvertise tapi kok ndak dapat-dapat tugas ya?

    ReplyDelete
  51. Buah pikiran yang ok nih buat para blogger

    ReplyDelete
  52. Yeah this seems to be very good as per your sayings. OK I am going to brought the Hummingbird Bakery recipe book and will let you know if I like it or not.

    ReplyDelete
  53. Hi, its very interesting and informative post. Its very worthy to read this post. good job keep it up

    ReplyDelete
  54. salam sobat
    menarik sekali
    cocok dengan buah pikiran IHSAN...
    makanya banyak sahabat yang pada komentar nich,,

    ReplyDelete
  55. Kriteria milih templatenya sama... nice post

    ReplyDelete
  56. bagaimanapun juga ihsan udah jadi seorang blogger yang berproses dan menjadi seseorang yang patut disegani oleh para master seo sekalipun

    ReplyDelete
  57. Oh gitu to mas, berarti blog sampeyan lebih tua dari Blog aku, kalau blog aku lahirnya bulan Desember 2008 kalau tema blognya sama mas gado-gado juga

    ReplyDelete
  58. belum afdol rasanya kalau belum komen di sini.
    terima kasih

    ReplyDelete
  59. asyik juga nama blognya, kalau blog ku sekarang sering berganti sesuai kata kunci kontes seo yg berlangsung :D

    ReplyDelete
  60. One stop place to find best high back booster car seat with best price and offer

    ReplyDelete
  61. One stop place to find best badger basket changing table with best price and offer

    ReplyDelete
  62. wah latar belakangnya mirip ama sya mas..(bukan2 ikut2an loh)

    ReplyDelete
  63. yuos kan.. tetap semangat dan raih cita cita mu...

    ReplyDelete
  64. This is such a great post! I really enjoy reading it. I have learned something. By: Mesothelioma Forum

    ReplyDelete
  65. Hmm... I find this interesting. I am glad to see that your blog share valued information that can help to many readers. Thanks and keep it up!

    ReplyDelete
  66. I feel strongly about it and I take pleasure in learning about this matter. Thank You!

    ReplyDelete
  67. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more information? It is extremely helpful for me.

    ReplyDelete
  68. Nothing to say about this blog. I am very much impressed of this article. It really gives me a lot of things to think and consider while reading on the article. It gives me a conclusion that you did a good job. Thanks for sharing this excellent article.

    ReplyDelete
  69. Many thanks for providing useful information to the readers.

    ReplyDelete
  70. I never had visited a rare blog like this. I am very glad to read an interesting article with lots of knowledge shared by the blogger. I will be looking forward to this blog for my future reference. Thanks for posting.

    ReplyDelete
  71. Thanks for giving us such an interesting information, Well The Article is really awesome and I also appreciate you for writing a wonderful article for us, I am will forward it to all my friend,s I am sure that they can also get some information from this post.

    ReplyDelete
  72. I have great time reading in your blog

    ReplyDelete
  73. Thanks for sharing an impressive write up. Keep it up!

    ReplyDelete
  74. The site was so nice, I found out about a lot of great things. I like the way you make your blog posts. Keep up the good work and may you gain success in the long run.

    whiplash

    ReplyDelete
  75. Kalau boleh tahu udah bisa dapat penghasilan dari blog gak gan???

    ReplyDelete
  76. You have a very impressive writing style. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  77. I really enjoy reading your blog. Cheers from France!

    ReplyDelete
  78. That is an awfully astounding column you've posted.Thanks a lot for that a fantastically amazing post!

    ReplyDelete
  79. A very interesting blog you have there. I learned new things. Thanks a lot!

    ReplyDelete
  80. I was extremely pleased to find this website.I wanted to thank you for this good understand I definitely enjoying every single small bit of it and We've you bookmarked to check out new stuff you post.

    In general, the usefulness and significance is overwhelming. Very much thanks again and good luck,keep up the great work...

    ReplyDelete
  81. The point that the data stated are all first hand on actual experiences even help more.
    Go on doing what you do as we enjoy reading your work.

    ReplyDelete
  82. I am really impressed with your blog. Congrats for the good work.

    ReplyDelete
  83. Why don't you write more often? I really like your posts.

    ReplyDelete
  84. It’s a nice post. A appreciate your manner of writing this. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  85. You should post articles more often, as I really like the way you write.

    ReplyDelete
  86. I was very pleased to find this website. I wanted to thanks for your time for this wonderful read. I definitely enjoyed every little bit of it.

    ReplyDelete
  87. I really love your blog. Keep up the good work!

    ReplyDelete
  88. This is just awesome. Thanks for posting this one. I’m sure many fans will enjoy this tour. Keep on posting and more power!

    handmade jewellery

    ReplyDelete
  89. I really love like reading this kind of blog.....Thanks for the post...

    debt management services

    ReplyDelete
  90. This is the best post on this topic i have ever read.I am really very impressed with it.Keep blogging.
    Click here to find out more about live striptease .

    ReplyDelete
  91. I really love the way you've approached this matter. Congrats!

    ReplyDelete
  92. I am really happy I've found your blog, as it's so interesting.

    ReplyDelete
  93. I enjoy reading your website. I am sure everybody does, since you have so many comments.

    ReplyDelete
  94. Your visitors seem to like your post a lot.

    ReplyDelete
  95. Hey, you can tell this is a great post by the number of comments!

    ReplyDelete
  96. Many people like to read articles and good articles can attract more people to read and help more people. This article is really a good article for any people to read. No matter men women or children, younger of older. This article is very meaningful from every aspect that is why I love your site. Thank you for giving us so good article. We will your blog support always.


    debt management services

    ReplyDelete
  97. It's been a pleasure reading your blog.

    ReplyDelete
  98. I’m not much into reading, but somehow I got to read many articles in your webpage. It’s fantastic how interesting it is for me to visit you very often.

    ReplyDelete
  99. Thanks a lot for discussing this matter. I concur with your conclusions. The points that the data stated are all first hand on actual experiences even help more.
    playground surfacing

    ReplyDelete
  100. Very happy to see your article, I very much to like and agree with your point of view. Thank you for sharing. At the same time,i love best pram very much .Welcome to look at my website and blog articles.Hope we can become good friends, and exchange and to help each other! Thanks!!

    ReplyDelete
  101. I was extremely pleased to find this website. I wanted to thank you for this good knowledge and I definitely enjoying every single small bit of it and I am looking forward to check out new stuff you post.
    playground surfacing

    ReplyDelete
  102. Your post really helps me to work easily. Thanks for providing such important information.

    ReplyDelete
  103. I think you’ve made some truly interesting points. Not too many people would actually think about this the way you just did. I am really impressed that there is so much information about this subject that have been uncovered and you did it so well, with so much class.Thanks.

    ReplyDelete
  104. Thanks a lot for sharing us about this update. Hope you will not get tired on making posts as informative as this.

    ReplyDelete
  105. I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.

    ReplyDelete
  106. Thanks for sharing such an interesting episode.

    ReplyDelete
  107. Hi, I just read texts on your blog and I became interested in the topic. I like your site and I am thinking whether I could use your words in my work? Would it be possible? If yes, please contact with me.Thanks.

    ReplyDelete
  108. The post is written in very a good manner and it contains much useful information for me. You have a very impressive writing style. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  109. I am very much pleased with the contents you have mentioned.I wanted to thank you for this great article. I enjoyed every little bit part of it and I will be waiting for the new updates.

    ReplyDelete
  110. I love your writing. It is very inspirational.

    ReplyDelete
  111. Wow nice information you have shared here. Actually Google made searching of information easy on any topic. Well keep it up and post more interesting blogs.

    ReplyDelete
  112. It's really nice spending time on your blog.

    ReplyDelete
  113. Great post, as always. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  114. Been reading your posts for 30 mins, great info

    ReplyDelete
  115. I am quite sure they will learn lots of new stuff here than anybody else!I love reading through your blog, I wanted to leave a little comment to support you and wish you a good continuation. Wishing you the best of luck for all your blogging efforts.

    ReplyDelete
  116. Thanks a lot for this opportunity to know this information. I am happy to find worth reading article.

    ReplyDelete
  117. You are the best blogger I've found today.

    ReplyDelete
  118. This article is very meaningful from every aspect that is why I love your site. Thank you for giving us so good article. We will your blog support always.

    ReplyDelete
  119. Fantastic post, I think blog owners should acquire a lot from this web blog it’s really user friendly.
    http://winnipegflower.com/ is a service provider of flowers delivery. They have lots of things and offers to you which will give you the guarantee of their quality flowers delivery services.

    ReplyDelete
  120. I enjoyed reading your post and I like your take on the issue. Thanks.

    ReplyDelete
  121. When you are working in some areas of industry but you still catch the

    ReplyDelete
  122. Just wanted to let you know that I love your blog a lot.

    ReplyDelete
  123. You should definitely win an award for blogging.

    ReplyDelete
  124. This is really very nice to see all the informational it well be useful to me .his is really awsome!! Thanks!! keep sharing interest information

    ReplyDelete
  125. I think you should stick to blogging for a long time from now on.

    ReplyDelete
  126. Now that's what I call GREAT! It is always such a pleasure and bliss visiting your site.
    Thanks for being here and being so awesome!
    Don`t stop, keep on.

    ReplyDelete
  127. It's such a terrific post, that I've forwarded it to my friends!

    ReplyDelete
  128. Hi the article that has been given here is very interesting. And we had a great time in reading your article.Thanks for sharing your information.

    android developers
    >

    ReplyDelete
  129. You should be really happy for having so many comments.

    ReplyDelete
  130. I found this as an informational message and interesting, so I think that is very helpful and knowledgeable for me. I would like to thank you for the efforts they have made to write this good article. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more information? It is extremely helpful for me.

    ReplyDelete
  131. I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.

    ReplyDelete
  132. You're such an amazing blogger. You should write as often as possible.

    ReplyDelete
  133. I concur along with your conclusions and will eagerly seem forward to your future updates. Thanks a lot and preserve on posting a lot much more helpful information.

    ReplyDelete
  134. Thanks a lot for sharing us about this update. Hope you might not get tired on creating posts as informative as this!

    ReplyDelete
  135. This will be the most effective post on this topic I've ever read. I'm definitely extremely impressed with it. Maintain blogging!

    ReplyDelete
  136. Many thanks for the exciting blog posting! I really enjoyed reading it, you are a brilliant writer. I actually added your blog to my favorites and will look forward for more updates. Great Job,Keep it up..

    ReplyDelete
  137. That is some inspirational stuff. Never knew that opinions could be this varied. Thanks for all the enthusiasm to offer such helpful information here.

    ReplyDelete
  138. I have a quite a good time reading this blog. Keep updating!

    ReplyDelete
  139. Hi, This is a good post, indeed a great job.. You must have done good research for the work, i appreciate your efforts.. Looking for more updates from your side. Thanks

    ReplyDelete
  140. I am very much pleased with the contents you have mentioned. I wanted to thank you for this great article. I enjoyed every little bit part of it and I will be waiting for the new updates.

    ReplyDelete
  141. I've bookmarked your web site website and without the need of doubtfulness coming back. The instant as soon as far more, my partner and I love any performance as well as supplying whole lot vital techniques for readers.

    ReplyDelete
  142. First of all let me tell you, you have got a great blog .I am interested in looking for more of such topics and would like to have further information. Hope to see the next blog soon.

    ReplyDelete
  143. An excellent written article. You should write more on this.

    ReplyDelete
  144. I was very pleased to search out this web-site.I needed to thanks on your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I've you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

    ReplyDelete
  145. Thank you and I’m looking for more posts. I am really satisfied with this posting that you have given us. This is really a stupendous work done by you.

    ReplyDelete
  146. I am very much pleased with the contents you have mentioned. I wanted to thank you for this great article. I enjoyed every little bit part of it and I will be waiting for the new updates.

    ReplyDelete
  147. This is a very useful website and I have found good information here and I really appreciate the efforts of the writer of this essay for sharing nice ideas. Thanks!

    ReplyDelete
  148. Thanks a lot for sharing us about this update. Hope you will not get tired on making posts as informative as this.

    ReplyDelete
  149. Finding worthy blogs is not easy now and it's a pleasure to run across your site. As they say one cannot be too careful. It must be admitted that your explanation is very easy to take in. I am sure that most of your observations are true.

    ReplyDelete
  150. Really intelligent piece of writing buddy, keep it up and I will keep tweeting your blog posts for you so you can get the readers you deserve!

    ReplyDelete
  151. Real good articles here mate, I will be back again as im learning so much about this area that im interested in a lot. Thanks for the great insight you’re a gem buddy.

    ReplyDelete
  152. Thanks for the great post man, keep it going as I really enjoy all your stuff :)

    ReplyDelete
  153. I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting

    ReplyDelete
  154. What a review! Very useful on the other hand obvious to see. Looking for more such blogposts! Can you have a twitter again? My wife and I highly recommend the idea in stumbleupon. The solution is being lost is the amount of dye. Even so appreciate your site.

    ReplyDelete
  155. Really a wonderful content. i m very impressed to see your work. Thank you very much my friend and keep it up.
    Really successful writing...

    ReplyDelete
  156. I differ with most people here; I found this blog post I couldn’t stop until I finished, even though it wasn’t just what I had been searching for, was still a nice read though. I will instantly get your blog feed to stay in touch of any updates.

    bill consolidation

    ReplyDelete
  157. You got numerous positive points there. I made a search on the issue and found nearly all peoples will agree with your blog.

    ReplyDelete
  158. I liked the designing..Its very interesting to know about the concept about designing..Thanks for post this article..it helps me to understand the new concept related to designing.

    ReplyDelete
  159. Whitsundays accommodation is incredible and allows you to see the best of the Whitsundays in the atmosphere that you can enjoy. Pinnacles resort & spa let you enjoy completely. For details contact www.pinnaclesresort.com

    ReplyDelete
  160. I am so lucky reading your wonderful post. Thank you for the great topic discussed. I admire the writer for allotting their time for this impressive article. Thanks, Keep it up!

    ReplyDelete
  161. I've gone by means of the post and discovered intriguing information helped me in obtaining the extremely best answer that I am looking for.

    ReplyDelete
  162. Really I am impressed from this post....the person who created this post is a genius and knows how to keep the readers connected..Thanks for sharing this with us found it informative and interesting. Look forward for more updates.

    ReplyDelete
  163. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic.

    ReplyDelete
  164. I've been studying your blog posts throughout my smoke break, and I have to admit your entire article has been very helpful and very effectively composed. I believed I might let you understand that for some reason this blog does not show well.

    ReplyDelete
  165. This good article helped me a lot! Saved your website, extremely great topics everywhere that I read here! I appreciate the info, thanks.

    ReplyDelete
  166. I've been studying your blog posts throughout my smoke break, and I have to admit your entire article has been very helpful and very effectively composed. I believed I might let you understand that for some reason this blog does not show well.

    ReplyDelete

Komentar Anda mewakili siapa Anda
Be Your Self !

 
Toggle Footer